Γύρω Περιοχή

Παραλία Συκιάς

Η παραλία της Συκιάς θεωρείτε μια από τις ομορφότερες της Χαλκιδικής και διαθέτει ρηχά νερά, ιδανική για θαλάσσια σπορ αλλά και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Είναι γνωστή ως και “Αι Γιάννης” ή και ακτή Λιναράκι η δεξιά πλευρά της. Όπως και να την ονομάσεις είναι μια καταπληκτική παραλία ιδανική για οικογενειακές διακοπές. Στη βόρεια πλευρά της παραλίας τα νερά είναι πολύ ρηχά νερά και είναι ιδανικά για να παίζουν μικρά παιδιά.

Η παραλία της Συκιάς είναι πραγματικά ασύγκριτη. Γύρω και σε κοντινή απόσταση μπορείτε να βρείτε μερικές ακόμα από τις καλύτερες παραλίες στην Χαλκιδική όπως το Λιναράκι, το Πηγαδάκι, το Τουρκολίμανο και η Κληματαριά από τη μια πλευρά, και από την άλλη το Γριάβα και το Βαλτί.

Σαν παραλία χαρακτηρίζεται από την ψιλή λευκή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, οποιαδήποτε παραλία στη Συκιά θα είναι πραγματικά μια μαγική εμπειρία.

paralia-sikia
paralia-agridia-xalkidiki

Αγριδιά

Μία… κρυμμένη παραλία στη Σιθωνία, με γαλαζοπράσινα νερά και άμμο, σε έναν μικρό κόλπο, είναι η παραλία της Αγριδιάς.

Λίγοι την γνωρίζουν, αλλά όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Η άμμος της παραλίας είναι λεπτή κοκκώδης που δεν κολλά στο σώμα και τα νερά είναι πεντακάθαρα, ενώ δεν είναι βαθιά και είναι ιδανική για μικρά παιδιά.

Σάρτη

Η Σάρτη είναι ένα χαλαρό χωριό γνωστό για τον παραλιακό του πεζόδρομο γύρω από έναν βραχώδη κόλπο, όπου τα μπαρ και οι ταβέρνες γεμίζουν με κόσμο το καλοκαίρι.

Οι ανηφορικοί δρόμοι οδηγούν στο παλαιότερο τμήμα της πόλης, με ασβεστωμένα σπίτια και καταστήματα που πωλούν ζωγραφισμένα πλακάκια και τοπικό μέλι.

Το μουσείο της Αφησιάς στεγάζεται σε ένα πρώην ορεινό παρεκκλήσι με θέα στο Όρος Άθως και περιλαμβάνει εκθέματα σχετικά με έναν οικισμό που χτίστηκε για τους Έλληνες πρόσφυγες από το νησί Αφησιά τη δεκαετία του 1920.

sarti
klimataria

Κληματαριά

Η παραλία της Κληματαριάς είναι μία από τις μικρές και γραφικές παραλίες της Συκιάς.

Είναι αμμώδεις, ήσυχη, με κρυστάλλινα νερά και καλά οργανωμένη. Συνήθως τα νερά είναι ήρεμα γιατί είναι καλά προφυλαγμένη και ιδανική για snorkeling (κολύμπι με μάσκα).

Τα νερά είναι πεντακάθαρα και ρηχά για αυτό και την προτιμούνε ιδιαίτερα οικογένειες.

Βαλτί

Η παραλία Βαλτί βρίσκεται μετά την παραλία του Γριάβα και πηγαίνετε σε αυτήν από τον ίδιο δρόμο.

Ειναι μια μεγάλη και όμορφη ποαραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε δυο σημεία της, υπάρχει ενα παραθαλάσσιο μπαρ και μια ταβέρνα που έχει καλό φαγητο αλλά σερβίρει και ποτα και καφέ στις ξαπλώστρες της.

Το Βαλτί διαθετει μια μεγαλη καθαρή παραλία και επισης καθαρά νερά, ειναι μια ήσυχη παραλία αλλα μαζευει αρκετό κόσμο, ειναι επίσης καλό σημείο για ψάρεμα από τα βράχια της βορινής πλευρας της.

balti
tigania

Τηγάνια

Η παραλία Τηγάνια είναι μια μοναδική παραλία στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία, ανάμεσα στις παραλίες Κληματαριά και Κριαρίτσι.

Μια άγρια ομορφιά που θυμίζει Καραϊβική με τα τιρκουάζ νερά και τη χρυσή της άμμο.

Μέχρι πριν λίγο καιρό τα Τηγάνια αποτελούσε έναν κρυμμένο θησαυρό, τα τελευταία όμως χρόνια η φήμη της παραλίας εξαπλώνεται λόγω της άγριας ομορφιάς της, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι την ανακαλύπτουν.

Λιναράκι

Νότια της μεγάλης παραλίας του Αγίου Γιάννη της Συκιάς, θα βρείτε την ακτή Λιναράκι, πρόκειτε για ένα μικρό κολπίσκο με μια πραγματικά όμορφη παραλία.

Μπορείτε να την βρείτε εύκολα ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από την παραλία της Συκιάς.

linaraki